۹ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

حقوق ناشی از ثبت طرح صنعتی چیست ؟

میتوان گفت که با ثبت طرح صنعتی ،می شود به راحتی از هرگونه کپی برداری غیر مجاز از آن جلوگیری کرد.ثبت طرح صنعتی به کالا یا تولید شما اعتبار می بخشد و در نهایت به شکل یک دارایی تجاری باعثبرای بیشتر شدن اعتماد مصرف کنندگان به محصولتان می شود.
یک طرح صنعتی معتبر نشانه ای است از موضوع و موقعیت محصول، ریسک هایی که  کمتر توسط مصرف کنندگان درک شده و هزینه های پایینتر مصرف کنندگان جهت پردازش و جمع آوری اطلاعات برای تصمیم گیری. از این رو باید گفت که مسائل مربوط به علائم تجاری و برند و طرح های صنعتی طبق تاثیراتی که بر موضوعات مرتبط با انسان دارند لایق توجه بسیار می باشند.
طرح صنعتی برای معرفی جنس از نظر کیفیت آن محصول است و میتوان آنرا وسیله دانست که در مقابل رقابت تجاری،تجار با استفاده از آن،نوع جنس محصولشان را به خریدار عرضه میکنند و در حقیقت  آن را ضامن مرغوبیت جنس می دانند.
امروزه شاهد آن هستیم که اغلب اجناس به طور یکنواختی تهیه میشوند و مردم فرصت کافی برای کنترل مرغوبیت آن ها ندارند ازاین رو اهمیت این موضوع خیلی زیادتر می شود.
به این ترتیب،درمی یابیم که  علامت و طرح،مشخصه ای از جنس است .بنابراین ، فقط آماده نمودن یک طرح صنعتی نتیجه ی نهایی روند طرح ریزی نمی باشد ، بلکه هدف نهایی « ثبت طرح»  است.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

قانون چگونه حامی اختراع به ثبت رسیده خواهد بود؟

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که قانون چگونه حامی اختراع به ثبت رسیده خواهد بود؟
ما در این مطلب به سوالتان پاسخ خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
بعد از اینکه اختراعتان این قابلیت را پیدا کرد که به ثبت برسد البه باید در اینجا یاد آور شویم که اختراعتان اگر از موارد زیر باشد هیچ شانس برای به ثبت رسیدن نخواهد داشت :اختراع شما نباید جزء کشفیات و همچنین نظریات مربوط به علم و هنر باشد
،اختراعتان نمیتواند شامل امورو شیوه ها در جهت درمانی چه برای درمان کردن انسان ها و چه حیوانات باشد، اختراعاتی قبل از شما به ثبت رسیده اند را نمیتوانید به نام خودتان مجدد ثبت کنید! ،اگر اختراعتان با شرع و موازین کشور و اخلاق حسنه در خلاف باشد به ثبت نمی رسد ، فرآیند های بیولوژیکی همچنین منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده ی آنها به عنوان اختراع قابلیت ثبت را ندارند.
خوب به مبحث اصلی مطلبمان بر می گردیم بعد از ثبت شدن اختراعتان و زمانی که حق مالکیت اختراع را به عنوان مالک کسب کردید قانون این امکان را خواهد داشت که از اختراعتان به دو صورت حمایت نماید : حمایت ایجابی و حمایت سلبی.

حمایت ایجابی : حمایت ایجابی به این معناست که به دارنده اجازه میدهد تا از تلاش و خلاقیت ذهنی خود بهره ببرد.

حمایت سلبی : این نوع حمایت باعث میشود تا سایرین به حقوق حاصل از ایده های ذهنی و فکری مخترع احترام بگذارند و نتوانند بدون اجازه ی مالک ، این حقوق را نقص کنند.در این مورد مخترع اجازه و حق انحصاری نسبت به واردات ، صادرات ، تولید ، عرضه جهت فروش فروش و در نهایت استفاده از کالاها یا فراورده هایی که مستقیم از فرایند بدست می آیند را خواهد داشت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

روش اعلامی ثبت اختراع چگونه است ؟

ثبت اختراع

روش دیگری که برای ثبت اختراع مرسوم است روش اعلامی نام دارد که در این مطلب آنرا بررسی می کنیم .

روش اعلامی : طبق روش اعلامی ثبت اختراع بصورتی است که مخترع ادعا میکند که چیزی را اختراع کرده و پس از بررسی و مطمئن شدن از کپی نبودن اختراع آنرا با فرض صحت داشتن ثبت میکنند.براساس ماده ی ۳۶ قانون ثبت علائم تجاری (برند) و اختراعات: سند اختراع  به معنی بروز بودن و جدید بودن اختراع و کاربردی بودن آن و همچنین حقیقی بودن آن سندیت ندارد .

همچنین سند اختراع به این معنی نیست  که فرد متقاضی یا موکلش واقعا مخترع هستند و توصیفیات و شرح اختراع یا طرح ها و نقشه های آن کاملا درست و صحیح است.اشخاص ذینفع می توانند با داشتن مدارک در محکمه ی ابتدایی تهران حاضر شوند و خلاف آنچه به ثبت رسیده را ثابت کنند.

ثبت اختراع در ایران به روش اعلامی صورت میگیرد.مخترع باید مدارک مربوط به اختراعی را که ادعا میکند به موسسه ی ثبتی و حقوقی تکسفیر ارائه دهد سپس کارشناسان و وکلای تکسفیر بررسی خواهند کرد که این اختراع قبلا به ثبت نرسیده باشد و در نهایت اقدام به ثبت اختراع میکنند.و سند اختراع را بنام مخترع صادر میکنند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

روش تحقیقی ثبت اختراع چگونه است ؟

یکی از روش هایی که می شود ثبت اختراع انجام داد ثبت اخترام بصورت تحقیقی است که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

روش تحقیقی: این روش در برخی از کشورها مورد استفاده قرار میگیرد و آنها برای اینکه از صحت و صدق یک اختراع اطمینان حاصل کنند از امکانات و وسایل و آزمایشگاه های متعدد و زیادی در زمینه های مختلف و گوناگون استفاده می کنند و اختراع را کاملا مورد بررسی قرار می دهند.

در همچین جوامع و کشور هایی تلاش می کنند تا قبل از اینکه اختراع به ثبت برسد کاملا محرمانه نگداری شود و حفاظت گردد و چنانچه که به این نتیجه رسیدند که اختراع قابلیت به ثبت رسیدن را دارد و دارای صحت کامل است آن را به ثبت می رسانند در غیر این صورت اختراع رد خواهد شد.

اگر صحت اختراع پس این مدت که بررسی میشود ثابت شود نسبت به ثبت اختراع از تاریخ تقاضا اقدام میشود.این روش در کشور ما مرسوم نیست اما در کشورهایی نظیر آمریکا پیرو این روش هستند و تنها در صورتی اختراع را ثبت میکنند که صحت آن تشخیص داده شود.

در برخی از کشور هاهم نظیر سویس هر دو روش ثبت اختراع مرسومیت داردو میتوان گفت که اختراعاتی را که در زمینه ی ساعت و دارو انجام میشود را از روش تحقیقی ثبت میکنند و سایر زمینه ها را با استفاده از روش اعلامی به ثبت میرسانند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

ثبت ایده به چه معناست؟

ایده به معنی یک اثر یا یک مفهوم ذهنی میباشد و می توانیم بگوییم که ایده ی برتر بحساب می آید که راه کار مناسب تر و بهتر و دارای ارزشی بیشتر را برای حل نمودن یک موضوع یا مسئله ارائه کند.یک طرح یا ایده زمانی امکان به ثبت رسیدن را دارد که در سطح دنیا و جهان نو و جدید باشد و همچنین نوآوری و ابتکار در آن وجود داشته  باشد و قابلیت این را داشته باشد که به تولید در بیاید و ساخته شود و اجرا گردد.

حقوق مربوط به مالکیت معنوی یا همان حقوق مربوط به مالکیت فکری بطور کلی شامل حقوقی میشود که ارتباط خاصی با خلاقیت های ذهنی  و آفرینش های ذهنی و فکری انسان در زمینه های مختلف و گوناگونی مانند ابداعات علمی و صنعتی ، هنری ، فناوری ، ادبی دارند و همچنین علایمی که قابلیت استفاده در تجارت و تولید را دارند.
حقوق مالکیت فکری در برگیرنده ی آن دسته از علایق مالکانه و خمچنین حقوق قانونی می باشد که فعالیتها و امورات ذهنی و فکری در حوزه های گوناگون ادبی ، صنعتی ،هنری ، علمی و ... نشات گرفته اند.

حقوق مالکیت معنوی به دو دسته ی مالکیت صنعتی و حق نسخه برداری تقسیم می گردد:

مالکیت صنعتی(industrial property)  

حق نسخه برداری(Copy Right)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

استعلام ثبت طرح صنعتی

طرح صنعتی ترکیبی است از خطوط یا رنگ ها یا هر نوع شکل دو بعدی یا سه بعدی با خطوط رنگ یا بدون انها بطوریکه شکل یا ترکیب یک فراورده را از لحاظ زیبایی شناختی و تزئیینی تغییر دهد و بتواند مصرف کننده را جذب کند .

روش استعلام رایگان طرح صنعتی

روش استعلام طرح صنعتی :

شما می توانید با مراجعه نمودن به سامانه ی زیر و سپس پر نمودن فرم مربوطه اطلاعات شکل طرح صنعتی خود و علاوه بر آن حوزه ی کاری خودتان را وارد نمایید تا در هزینه های خود صرفه جویی و اتلاف وقت قبل از ثبت طرح صنعتی تان نداشته باشید.

در صورت نیاز میتوانید با کارشناسان مجرب ما در تکسفیر تماس حاصل نمایید و هرگونه سوال در خصوص اخذ کارت بازرگانی و ثبت ایده و ثبت اختراع و دیگر امور را بصورت رایگان از ما بپرسید.

این روش باعث میشود تا جلوی ارسال طرح های غیر قابل ثبت یا تکراری به سامانه ی استعلام طرح صنعتی گرفته شود و جلوی اتلاف وقت و هزینه را میگیرد.

شایان  ذکر است که شما این امکان را دارید که استعلام طرح های صنعتی دیگر رقبایتان را انجام دهید و از وضعیت انها اطلاع یابید.

برای ثبت طرح صنعتی نیاز است که قبل از هر اقدامی طرح مورد نظرتان را در حیطه ی کالاهای مورد نظر بررسی نمایید و به امکان به ثبت رسیدن آن توجه کنید.

قبل از ارائه نمودن اظهارنامه ی ثبت طرح صنعتی در اداره ی مالکیت صنعتی می شود با بررسی نمودن و استعلام طرح صنعتی از ارائه نمودن اظهارنامه ای که رد می شود جلوگیری کرد.

با توجه بر اینکه بحث بررسی و امکان سنجی طرح صنعتی زمانبر خواهد بود از سمت اداره در ابتدا کارشناسان مجرب تکسفیر طرحتان را بررسی خواهند نمود و در گام بعد اقدام به ثبت آن می نمایید.

محصول خود را باثبت طرح صنعتی انحصاری نمایید!

در بازارهای رقابتی امروزه نوآوری و کالاهای جدید حرف اول را برای کسب نمودن سهم بیشتر از بازار را میزنند و حفظ کردن

مالکیت ایده های تازه بسیار حائز اهمیت است.زمانی که ایده ای قابلیت عرضه و پیاده سازی در بازار را داشته باشد اولین گام را برای

گرفتن مالکیت طی کرده است.

هنگامی که محصول تولیدی نوآوری داشته باشد و همین امر باعث ایجاد تمایز بین آن محصول و محصولات دیگر گردد و برتری

خاصی به محصول دهد قانون نیز حامی آن خواهد بود و میتوان از دولت تقاضا ثبت و حمایت از آن را داشت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

هدف از ثبت ایده فکری چیست؟

حمایت از ایده ها و همچنین تفکرات نو و جدید لازمه ی خلاقیت و نوآوری و رشد بصورت صعودی در صنایع گوناگون است. از آنجایی که اشخاص خلاق و قابل ایده باید ارزشی ویژه برای تفکرات خود قائل شوند و تا بیشتر شاهد رشد روز افزون این ایده ها و تفکرات خلاقانه در جامعه شویم . این ایده های فکری بهبود مستمر در هر کار و صنعتی را موجب می شوند . بسیاری از توسعه و کارآفرینی ها در سطح کشوری در گرو این ایده های فکری می باشند از این جهت حمایت و ارزش گذاری بر ایده های فکری افراد نوآور و خلاق لازمه ی هر جامعه قانون مند و مدنی می باشد.

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت ایده های فکری

اشخاص حقوقی:

  • روزنامه ی تاسیس و همچنین روزنامه ی آخرین تغییرات شرکت
  • کپی از مدارک شناسایی مدیر عامل شرکت
  • نمونه ای از ایده ی فکری یا توضیحات کامل در خصوص ایده
  • نشانی دقیق از محل فعالیت شرکت

اشخاص حقیقی:

  • کپی  از مدارک شناسایی متقاضی
  • نمونه ی ایده فکری یا توضیحات کامل در مورد آن
  • آدرس پستی دقیق
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

طرح صنعتی چیست؟

بر اساس قانون ثبت اختراعات ،طرح های صنعتی و علائم تجاری شامل هر نوع ترکیبی از رنگ ها یا خط ها با یکدیگر و هر نوع شکل 3 بعدی همراه با خط ها و رنگ ها و یا بدون هیچ کدام آنها ،به شکلی که ترکیب یا شکل محصولی از صنایع دستی یا یک فرآورده ی صنعتی را بتوانند تغییر داد ،طرح صنعتی نام دارند.در طرح صنعتی تنها دسترسی یافتن به نتیجه ی فنی بدون هیچ نوع تغییری در ظاهر مشمول حمایت از این قانون نمی شود .

طرح صنعتی تا 5 سال از تاریخی که اظهارنامه ی ثبت تسلیم میشود اعتبار دارند.میتوان با پرداخت نمودن هزینه های مربوطه این مدت را بصورت دو دوره ی 5 ساله ی متوالی دیگر افزایش داد و تمدید کرد.پس از پایان یافتن هر دوره مهلت 6 ماهه ای برای پرداخت نمودن هزینه ی تمدید شروع خواهد شد همچنین جریمه ای را به عنوان جریمه ی تاخیر تعیین می کنند.

 جهت ثبت طرح صنعتی چه ویژگی هایی لازم است؟

لازم است که بدانید یک طرح صنعتی زمانی قابل ثبت می باشد که اصیل و یا تازه و جدید باشد.هنگامی می توانیم این ادعا را کنیم که طرح صنعتی جدید که است به شکل انتشار محسوس  یا از راه استفاده به هر نحو دیگر قبل از تاریخ ارائه اظهارنامه یا بر حسب موارد پیش از حق تقدم اظهارنامه برای ثبت در هیچ کجایی از جهان برای عموم مردم افشا نشده باشد.
در صورتی طرح صنعتی اصیل می باشد که وابسته به چیزی نباشد و به طور کاملا مستقل بوسیله ی شخص طراح بوجود آمده باشد و تقلید و کپی از طرح های موجود نباشد،به صورتی که از نظر یک کاربر کاملا آگاه ، متفاوت از طرح هایی که در اختیار عموم قبلاَ قرار گرفته است باشد.

طرح صنعتی نباید در صنایع و فنون پیش از این پیش‌­بینی شده باشد پس می توان گفت اگر طرح صنعتی برای افراد شاغل که در صنعت خاصی مشغول به کار می باشند شناخته شده باشد، قابلیت اینکه به ثبت برسد را نخواهد داشت .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت

برای ثبت اختراع چه مدارکی نیاز می باشد؟


  • سه نسخه ازاظهارنامه ی اختراع

اظهارنامه ی اختراع چیست؟

اظهارنامه ی اختراع  از اوراق بهاداری می باشد که باید از واحد فروش اوراق بهادار در اداره ی کل ثبت شرکت ها  تهیه گردد و سپس به زبان فارسی و بدون هیچگونه خط خوردگی لاک گرفتگی پاره گی تنظیم گردد.شایان ذکر است که درتهیه کردن و همچنین تنظیم و ارائه ی اظهارنامه ی اختراع باید مواردی را رعایت نمایید:

باید اطاعات  متقاضی را از جمله نام او ،اطلاعات صاحب اختراع و نماینده ی او همراه با عنوان اختراع در اظهارنامه ی اختراع درج شود.

هنگامی که فرد تقاضا کننده شخص مخترع نباشد ، باید حتما مدارکی را  که نشان دهنده ی سمت قانونی او می باشد همراه با اظهارنامه ارائه دهد.

ادعای ذکر شده در اظهارنامه باید کاملا واضح و مفید و مختصر باشد وعلاوه بر آن  با توصیف همراه باشد بشکلی که قابل فهم برای عموم اشخاصی که مهارت عادی در زمینه ی موضوع مربوطه دارند باشد و یکی از روش های اجرایی از اختراع در آن آورده شده باشد.

  •  3 نسخه از توصیف اختراع

بر طبق ماده ی 10  آیین نامه ی اجرایی که مربوط به ثبت اختراعات است باید توصیف کردن اختراع بشکل صریح و در نهایت همراه با جزیئات کامل و نکات زیرباشد.

عنوان اختراع همانطور که در اظهارنامه ی اختراع ذکر شده ، باشد.

زمینه ی فنی که اختراع در آن زمینه قرار دارد ذکر شود.

مشکلات فنی اختراع و همچنین اهداف آن آورده شود.

از وضعیت دانش قبل از اختراع  و پیشرفت های مربوط به اختراع ادعایی که تا کنون رخ داده توضیحاتی ارائه شود.

راه حل مناسب برای حل مشکل فنی ارائه شود و سپس راه حل بطور دقیق شرح داده شود.

اشکالات نقشه ها و نمودار های مربوط توضیح داده شوند.

مزایایی که اختراع به همراه دارد بطور دقیق و کاملا واضح ارائه شود.

بطور صریح کاربرد اختراع گفته شود.

حداقل یک روش اجرایی جهت کارگیری اختراع توضیح داده شود.

  • ادعا یا ادعاهای مربوط به اختراع

براساس ماده ی 11 ادعای اختراع باید آن عناصر اختراعی را که جهت حمایت از آن ها درخواست شده درچهارچوب مشخصه فنی تعیین کند.هر اختراع می تواند از یک یا چندین ادعا تشکیل شده باشد.ادعا ها یا ادعا باید کاملا صریح بوده و دارای شرایط ذیل باشند:
الف) تعداد آنها باید معقول باشند.
ب ) فراتر و بیشتر از اطلاعات افشا شده نباشد.
ج ) بیان کننده ی ویژگی های فنی ومثبت از اختراع باشند

  • خلاصه ای از توصیف اختراع

طبق ماده های 13و14 خلاصه باید شامل 70 تا 200 کلمه باشد و فقط در آن به بیان اطلاعات اختراع پرداخته شود و درصورت لزوم شامل معادلات ریاضی یا فرمول شیمیایی باشد.

  • در صورت لازم بودن نقشه یا نقشه ها

اگر نقشه ها ، جداول و نمودارها نیز بخشی از ضمیمه ی اظهارنامه ی مربوط به اختراع باشند در ترسیم کردن آن ها باید نکاتی رعایت شوند:
نقشه ها ، جداول و نمودارها  باید بر روی کاغذ با دوام بالا و A4 همراه  با خطوط  پررنگ و تک رنگ (مشکی) و غیر رنگی کشیده شوند و ترجیحاَ برای رسم کردن آن ها از ابزارهای فنی نقشه کشی استفاده شود و به ترتیب از بالا حداکثر حاشیه اوراق 5/2 سانتی متر از چپ 5/1 سانتی متر، از راست 5/2 سانتی متر و از پایین 1 سانتی متر باشد.
وضوح و شفافیت نقشه ها به نحوی باشد که امکان تکثیر یا تصویر برداری آن میسر شود.
تمام عناصر نمودار یا نقشه مقیاس داشته باشند مگر در مواردی که برای فهم و درک اختراع ، برجسته کردن بخش خاصی و مشخصی از نمودار و یا نقشه ضروری باشد.
تا جایی که امکان دارد نقشه ها و جداول و نمودارها به صورت عمودی در صفحه قرار گیرند.
حروف ، اعداد و نشانه ها به طورکاملا روشن و خوانا ذکر شده باشند.
دارای نشانه هایی باشد که بتوان در توصیف به آن ها ارجاع کرد.
صفحات باید حتما به ترتیب شماره گذاری شده باشند و ترجیحاَ نشان دهنده ی شماره آن صفحه از تعداد کل صفحات باشند.
نباید روی نقشه هیچ توضیحی وجود داشته باشد مگر در مورد نمودارها و جداول .
اگر هر یک از نقشه ها، جداول و نمودارها در بیش از یک صفحه باشند،تمام صفحات باید بدون هیچگونه حذف بخشی از آن ها،دارای نشانه هایی مستقل از شماره ی صفحات باشد به طوری که ارتباط و همه ی قسمت ها را با یکدیگر واضح و روشن سازد.

  • مدارک مثبت هویتی از متقاضی و مخترع

الف) مدارک مثبت از هویت متقاضی
اشخاص حقیقی باید کپی شناسنامه و کپی کارت ملی خود را ارئه دهند
اشخاص حقوقی باید آخرین روزنامه ی رسمی دلیل مدیریت را به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء، آگهی آخرین تغییرات ارائه کنند
ب) مدارک مثبت هویتی مخترع
ارائه ی کپی شناسنامه و کارت ملی مخترع

اگر مخترع نخواهد نامش ذکر شود باید درخواست کتبی در این خصوص ارائه دهد

مدارک مربوط به حق تقدم باید هنگام تسلیم اظهارنامه ارائه شود یا حداکثر تا ظرف 15 روز از تاریخ تحویل اظهارنامه ارائه گردد.

اگر  تقاضا توسط نماینده ی قانونی ( دارندگان حق امضا ، وکیل و... )صورت گیرد باید مدارک نماینده ی قانونی ارائه گردد.


  • رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی
الف) هزینه ی اظهارنامه برای اشخاص حقیقی مبلغ 10.000 ریال میباشد و برای اشخاص حقوقی 100.000 ریال است که باید به حساب سیبا به شماره ی 2171329015001 بانک ملی بنام تمرکز وجوه درآمد خدمات ثبتی اداره ی کل مالکیت صنعتی (قابل پرداخت در همه ی شعب های بانک ملی در سراسر کشور) را ضمیمه نماید.
ب) معادل ارزی کلیه ی هزینه ها و تعرفه ای ثبتی علامت بر مبنای فرانک سوئیس می بایست به شماره حساب ارزی 740001 نزد بانک ملی- شعبه عباس آبادغربی(803) به نام خدمات ثبتی اداره کل مالکیت صنعتی واریزگردد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر سایت